Η εταιρεία

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1957, όταν ιδρύθηκε το πρώτο μας γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, από τον Αναστάσιο Παπαμακάριο. Ήταν η αρχή για μια μακρά οικογενειακή επαγγελματική παράδοση στο χώρο αυτό.

Με βάση αυτό το γραφείο, ο Αναστάσιος Παπαμακάριος έθετε στόχους και κατόρθωνε να τους ξεπερνάει. Ο κόσμος που ερχόταν σε επαφή μαζί του, αναγνώριζε το πραγματικό ενδιαφέρον του αλλά και τον εξαιρετικό επαγγελματισμό του, με αποτέλεσμα το 1983 και το 1994 να ανοίξουν και δύο από τα επόμενα γραφεία.

Η πορεία αυτή συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό, για να φτάσουμε στο σήμερα, με 5 υποκαταστήματα στην Αττική και την κατασκευή των κεντρικών εγκαταστάσεων ευρωπαϊκού τύπου στην Παλλήνη.

Πολύτιμες προσθήκες στην εξέλιξη των τελετών Παπαμακάριος, ήταν ο γιος και τα εγγόνια του ιδρυτή, κος Γεώργιος Παπαμακάριος, Αναστάσιος Παπαμακάριος και Στυλιανός Παπαμακάριος. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές, ήταν όταν προχώρησαν στην αντικατάσταση του γνωστού, μέχρι τότε, όρου «Γραφείο τελετών» από τον τίτλο «Τελετές», εγκαινιάζοντας ουσιαστικά έναν καινούριο ορισμό για όλο τον κλάδο.

Η οικογένεια, πλέον, Παπαμακάριου έβλεπε τη λειτουργία των γραφείων της σαν έργο, και όχι σαν επάγγελμα. Εξάλλου, οι κανόνες του ιδρυτή μας ήταν αδιαπραγμάτευτοι - ποιότητα, επαγγελματισμός, φροντίδα. Με μία πρόταση, επίκεντρο ο άνθρωπος.

Συνεχίζοντας με βάση τη νοοτροπία που διδαχθήκαμε, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στο κοινωνικό έργο των δήμων μας, με δωρεές επιταφίων και ανάληψη τελετών αφιλοκερδώς, όταν παρίσταται ανάγκη. Επικεντρωθήκαμε στην παροχή μίας ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε, πλέον, τη μόνη κάθετη μονάδα στην Ελλάδα, στον τομέα των τελετών.

Με ιδιόκτητους χώρους για την κάλυψη όλων των αναγκών των ανθρώπων που απευθύνονται στα γραφεία μας. Με ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους που στελεχώνουν μόνιμα τα γραφεία μας. Με ιδιόκτητο στόλο οχημάτων για τη διασφάλιση της ποιότητας, για την οποία μας γνωρίζετε.

Σήμερα, το όνομα Παπαμακάριος συνδέεται με την ποιότητα και την αξιοπιστία. Η λειτουργία μας στηρίζεται όλα τα χρόνια στο σεβασμό, τη διακριτικότητα, την προσωπική φροντίδα και τον άνθρωπο πάντα στο επίκεντρο. Αυτά, άλλωστε, είναι και τα στοιχεία που συνέβαλαν στο να είναι οι Τελετές Παπαμακάριος γνωστές σε όλη την Ελλάδα και με άξονες συνεργασίας ακόμα και σε οίκους του εξωτερικού.

H αποστολή

Με πυλώνες την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τη συνεχή εξέλιξη, συνεχίζουμε να επιτελούμε το έργο μας, με βασικό συστατικό την πολυετή εμπειρία μας και τις απαράμιλλης ποιότητας υπηρεσίες μας.

Το όραμά μας

Όλες μας οι προσπάθειες έχουν σαν υψηλότερο στόχο τη δημιουργία μίας ασφαλούς ατμόσφαιρας, όπου οι σκοτεινές ανθρώπινες στιγμές θα βιώνονται, όσο το δυνατόν περισσότερο, σαν στιγμές αποχαιρετισμού και ανάμνησης.

Οι αξίες μας

Πιστεύουμε ότι η εμπιστοσύνη είναι μία αξία που χτίζεται σταθερά στο χρόνο. Για να κατακτάμε, λοιπόν, την εμπιστοσύνη σας στις υπηρεσίες μας, επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό. Το σύνολο της ομάδας μας πλαισιώνει τους ανθρώπους που απευθύνονται σε εμάς με γνήσιο ενδιαφέρον, κεκτημένη γνώση, διακριτικότητα και επαγγελματισμό.

Οι άνθρωποι μας

Η ομάδα μας καλύπτει υψηλές αξίες, από την αναντικατάστατη εμπειρία έως την πολύτιμη σύγχρονη ματιά

Αναστάσιος Παπαμακάριος


Ιδρυτής

Γεννήθηκε το 1922 στο Βοτανικό Αθηνών με συζυγο την Ανθούλα Παπαμακαρίου και έχοντας 4 παιδιά.

Γεώργιος Α. Παπαμακάριος


Συνιδιοκτήτης

Γεννήθηκε το 1953 στο βοτανικό Αθηνών. Παντρεμένος με την Καλλιόπη Λυκουρίνου και έχοντας 4 παιδιά. Ανέλαβε το γραφείο της Αθήνας το 1975 και στη συνέχεια το επέκτεινε σε όλα τα Μεσόγεια.


Αναστάσιος Γ. Παπαμακάριος


Συνιδιοκτήτης

Ο Αναστάσιος Παπαμακάριος του Γεωργίου, γεννήθηκε στο Βοτανικό το 1978, μεγάλωσε στην περιοχή της Κάντζας - Παλλήνης, έχοντας τελειώσει τις σπουδές του άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία το 1997.

Στυλιανός Γ. Παπαμακάριος


Συνιδιοκτήτης

Ο Στυλιανός Παπαμακάριος του Γεωργίου γεννήθηκε στο Βοτανικό Αθηνών το 1980 και μεγάλωσε στην περιοχή της Κάντζας - Παλλήνης, έχοντας τελειώσει τις σπουδές του άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία το 2000.


Η διαδρομή μας

Η ανοδική πορεία της εταιρείας μας ξεκινάει από το 1957
 • 1957H πρώτη επικήδεια τελετή

  Το έτος 1957 οργανώθηκε η πρώτη επικήδεια τελετή από τον Αναστάσιο Παπαμακάριο αρχίζοντας μια μακρά οικογενειακή επαγγελματική παράδοση στο χώρο αυτό με έδρα το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα την περιοχή του Βοτανικού.
 • 1983 Α΄ υποκατάστημα
  Γλυκά Νερά, Κάντζα

  Το έτος 1983 έχοντας αφιερώσει πολλά χρόνια υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας και ουσιαστικής προσφοράς προς τις οικογένειες ιδρύει το Α΄ υποκατάστημα στα Γλυκά Νερά, Κάντζα.
 • 1994Β΄ υποκατάστημα Παιανία

  Το 1994 επεκτείνετε στην περιοχή των Μεσογείων στην Παιανία με τον ίδιο ζήλο και σεβασμό κάνοντας το Β΄ υποκατάστημα.
 • 2004Γ΄ υποκατάστημα Μαρκόπουλο

  Το 2004 ιδρύεται το Γ΄ υποκατάστημα στην περιοχή του Μαρκοπούλου.
 • 2006Δ΄ υποκατάστημα Νέα Μάκρη

  Το 2006 ιδρύεται το Δ΄ υποκατάστημα στην περιοχή της Νέας Μάκρης.
 • 2011Ε΄ υποκατάστημα Ραφήνα

  Το 2011 ιδρύεται το Ε΄ υποκατάστημα στην περιοχή της Ραφήνας.
 • 2016ΣΤ΄ υποκατάστημα Παλλήνη

  Το 2016 ιδρύεται το ΣΤ΄ υποκατάστημα στην περιοχή της Παλλήνης.
 • 2018Ζ' κεντρικές εγκαταστάσεις Παλλήνη

  Έχοντας τις γνώσεις και την πείρα την 1.1.2018 εγκαινιάσαμε τις νέες μας εγκαταστάσεις ευρωπαϊκού τύπου στην Παλλήνη επί της Λ. Μαραθώνος 17 χλμ. δίπλα στη νομαρχία ανατολικής Αττικής.
 • 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας

  Σήμερα μετά από 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας με επικήδειες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και άψογου επαγγελματισμού, με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς την οικογένεια του θανόντος δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό όνομα σε όλη την Ελλάδα έχοντας άξονες συνεργασίας ακόμα και με οίκους του εξωτερικού.

Τελετές επωνύμων

Τις τελετές Παπαμακάριος έχει εμπιστευτεί πλήθος οικογενειών, επισήμων και μη. Σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, ισχυρές προσωπικότητες της επιχειρηματικής σκηνής, αλλά και άνθρωποι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο να υπηρετούν «τον άνθρωπο».

Αείμνηστα πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μίνωας Κυριακού, ο Παύλος Μπακογιάννης, o Παύλος και ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Στέλιος και ο Νάσος Σκλαβενίτης, και άλλες καθοριστικές για την Ελλάδα, και όχι μόνο, προσωπικότητες.

Ευχαριστούμε την κάθε οικογένεια ξεχωριστά για την πλήρη εμπιστοσύνη τους.

Ο Στόλος μας

Ο ιδιόκτητος στόλος μας, πάντα υπερσύγχρονος & ανανεωμένος