Μνημόσυνα


Η λέξη μνημόσυνο προέρχεται από το ρήμα μνώμαι, που σημαίνει σκέπτομαι κάτι, συλλογίζομαι κάποιον. Μαρτυρά ακριβώς τη φύση και το σκοπό της τέλεσης του μνημόσυνου. Είναι τελετές μνήμης που λαμβάνουν χώρα μετά την συνοδεία στην τελευταία κατοικία του θανόντος, αφού περάσουν ορισμένες μέρες από την κοίμησή του.

Η σημασία του μνημόσυνου

Το μνημόσυνο αποτελεί τη συμβολική τελετή η οποία βασίζεται στη θρησκεία και γίνεται στη μνήμη των αγαπημένων προσώπων που απεβίωσαν. Κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου, οι παρευρισκόμενοι συμμετέχουν σε επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση της ψυχής του κεκοιμημένου.

Στο μνημόσυνο πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει το κόλλυβο. Ο συμβολισμός του κόλλυβου στη θρησκεία είναι από τους πιο δυνατούς και ελπιδοφόρους. Σύμφωνα με αυτή, όπως το σιτάρι πέφτει στη γη αλλά φυτρώνει ξανά από την αρχή και δυνατότερο, έτσι και ο άνθρωπος καταλήγει στο χώμα μόνο έως ότου ένδοξα να αναστηθεί.

Επιμνημόσυνες Τελετές | Πότε τελείται το μνημόσυνο

Το γραφείο μας, με όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία κι εμπειρία που κατέχει, αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες της τέλεσης του μνημόσυνου. Η ομάδα μας φροντίζει να τηρηθούν σωστά όλες οι επιθυμίες σας, που αφορούν τα τριήμερα, εννιάμερα, εξάμηνα και ετήσια μνημόσυνα.

Μέσα από τις χρόνιες συνεργασίες μας με του καλύτερους επαγγελματίες, φροντίζουμε για όσα χρειάζεστε, με γνώμονα το χρηματικό όριο που επιθυμείτε, κατανοώντας τις προκλήσεις των ημερών.

Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

Προσφέρουμε πάντα προσωποποιημένες υπηρεσίες, σεβόμενοι την μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και του αντίκτυπου που είχε στις ζωές των αγαπημένων του συγγενών και φίλων.

Το γραφείο μας, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, δίνει τη δυνατότητα σε όσους δε δύνανται να παρευρεθούν στην τέλεση του μνημόσυνου, να καταφέρουν να σας μεταφέρουν τα μηνύματα στήριξής τους.

Αυτό γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής μας πλατφόρμας, χωρίς κόστος. Τα μηνύματα των αγαπημένων σας συγκεντρώνονται από την ομάδα μας και σας δίνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του μνημόσυνου.